Create a nice moment for yourself

Als ik de Flow lees word ik van binnen vrolijker. Mooi vormgegeven bladzijden met teksten die vertellen dat het goed is wat je doet. En mij ook helpt af en toe stil te staan! Bijvoorbeeld deze tekst: 'Create a nice moment for yourself' met daaronder; 'at least once a day' is een kaart die in de laatste Flow zat.Hij is op tafel blijven staan en ik lees hem  elke dag wel een paar keer. Wanneer maak je het naar je zin? Even zitten op de bank in de zon. Niets hoeven doen maar wel mogen doen... 

Na zo'n ontspannen moment ben ik met nieuwe energie verder gegaan met mijn bedrijf in oprichting; Meesterwerkenopmaat en Denk-beeldend zijn mijn dikke, oranje gekleurde boeien in zee; zij geven aan wat ik wil in werk en waar ik naartoe beweeg: Beeldende kunst in de praktijk terug zien. De linkerboei is Denk-beeldend en de andere boei is Meesterwerkenopmaat. Denk-beeldend wil dat beeldende therapie in hulpverlening blijft bestaan en dat er vaker gebruik gemaakt kan worden van beeldende therapie. Dat betekent dat beeldende therapie bereikbaar en toegankelijk moet zijn, maar vooral ook: zichtbaar. 

Meesterwerkenopmaat wil kunsteducatieve workshops en cursussen aanbieden, waarbij meesters uit de schilderkunst de leidraad zijn in iets maken. Meesterwerkenopmaat wil de oude meesters levend houden en opnieuw in beeld brengen. Met jou samen of alleen. In een workshop of als product wat te koop is. 

Soms moet je formuleren wat je wilt omdat het richting geeft. Ik schilder twee oranje boeien straks. Zodat ik weet dat ik zwem, er ben, en ergens naar toe beweeg. 

 

De zomeracademie van 2018
Beeldend onderzoek is heel belangrijk in het laten ontstaan van een eigen schilderij. Het beeldend onderzoek bestaan uit het goed kijken naar andere meesters. Wat deden zijn? En hoe dan? En wat maakt het toch zo mooi, gaaf, ontroerend? Daarna ga je zelf aan de slag; ook het potlood, het houtskool of de penseel vastpakken en jouw eerste lijnen, vlekken en toetsen neerzetten.
De zomeracademie gaf de deelnemers tijd voor beeldend onderzoek in potlood, houtskool, inkt en verf. En de aandacht voor lijn en vorm, perspectief, kleur en de richting van de schildersstreek. En compositie; hoe verdeel je op een spannende manier je papier of doek? Dat het zeggingskracht krijgt omdat jij iets wil vertellen met jou tekening of schilderij. En hoe je weet wat je dan wil zeggen? Dat kan je zien! Je kijkt naar het effect en weet dan of het voor jou goed is. Of je krijgt associaties bij de vormen en kleuren, en gaat daar op in. Het verhaal ontstaat en jij bent er bij. Jij bepaalt of het op je tekening of schilderij mag staan.
Zo hebben alle deelnemers hun eigen creatieve proces doorgemaakt in deze warme zomer van 2018.