Basiscursus tekenen en schilderen

Leer tekenen en schilderen

Wil je leren tekenen en schilderen? Met deze ééndaagse basiscursus leer je jezelf uit te dagen door vanuit losse oefeningen en korte opdrachten te tekenen wat je ziet. 

De opdrachten met verf geven je inzicht in kleur en laten je oefenen met een aantal verschillende technieken van schilderen.

Natuurlijk worden de grote meesters aangehaald en gebruikt in de basiscursus! 


schetsen met houtskool

Stap 1.

Je krijgt oefeningen om van klein naar groot formaat te werken en gebruik te maken van verschillend tekenmateriaal zoals potlood, houtskool, kneedgum, grafiet en conté. 

perspectief tekenen

Stap 2.

Je leert ruimtelijke vormen te schetsen en perspectief te zien. We gebruiken daarvoor o.a. een passe-partout als kijkraam. 

Je schets met materiaal welke jou aanspreekt.

compositie maken

Stap 3.

Je leert verhoudingen te herkennen en deze bij elkaar te plaatsen, een compositie te maken van wat je ziet.

Knippen in je tekeningen is een manier om een compositie te maken.

kleur mengen

 Stap 4.

Je krijgt informatie over kleuren en leert ze onderling te mengen. We maken gebruik van oefeningen in schilderen van vormen met kleur om het effect van kleur te zien.

 

schilderen met effecten

Stap 5.

Je krijgt uitleg over verschillende kwasten, spatels, paletmessen etc. Hiermee ga je effecten creëren die passen bij de uitdrukking van de vormen. Ook impressie (geschetste weergave) en expressie komen aan bod.


kosten basiscursus op zaterdag (1x): 95 euro  

inclusief: materialen, lunch, koffie en thee 

 

Eerstvolgende basiscursus is gepland op: een zaterdag 23 januari 2021 (nog 2 plekken) van 10.00 - 13.00  of  13.30 - 16.30 Let op; dit zijn groepjes tot maximaal 4 deelnemers per tijdsblok.

zondag 25 april (nog voldoende plek)

11.00 - 16.00