Programma april t/m juli 2019

Naast de bekende reeks WorkshopsMeesterwerken biedt Meesterwerken op Maat de volgende cursussen aan in april, mei, juni en juli 2019.

Basiscursus Tekenen en Schilderen

Zaterdag 8 juni

Wil je leren tekenen en schilderen? Met deze basiscursus leer je jezelf uit te dagen door vanuit losse oefeningen en korte opdrachten te tekenen van wat je ziet. 

De opdrachten met verf geven je inzicht in kleur en laten je oefenen met een aantal verschillende technieken van schilderen.

Natuurlijk worden de grote meesters aangehaald en gebruikt in de basiscursus! 

Mini-cursus Modeltekenen met meesters.

Start 18 april (3 lessen)

In deze driedelige mini-cursus leer je te tekenen naar de waarneming. Hoe teken je een mens? Wat zijn tips en tracks om een mensfiguur lijkend te maken? Zin om mensen en levende dingen te tekenen zoals Rembrandt dat deed? We tekenen 2x met levend (gekleed) model. 


Mini-cursus Landschap Tekenen

Start 13 juni (3 lessen)

Benieuwd hoe je diepte kan creëren in een landschap? Zin om de natuur om je heen te tekenen zoals van Gogh of William Turner? Leer perspectief te tekenen in het landschap zelf. Leer goed te kijken en train je waarnemingsvermogen. Een cursus waar je zowel met techniek als mindfull bezig moet gaan!

Meesterwerken op Papier

Deze wordt gepland in het najaar.

Vrijer werken met de Meesters als uitgangspunt! Je leer met allerlei tekenmateriaal te werken; pastelkrijt, oliepastel, ecoline en/of kleurpotlood. 

We gebruiken de meesters als inspiratiebron; hun specifieke kenmerken zien we terug in de manier waarop we het materiaal gaan gebruiken.