Eendaagse schilderworkshop

Etel Adnan

Etel Adnan begon haar creatieve leven met schrijven en dichten voordat ze met kleur haar schilderijen ging maken. Ze heeft vervolgens haar hele leven geschilderd vanaf de jaren '60 tot in 2021.

Wat ze deed was kleur vooral leidend laten zijn in haar expressie. Haar motief was het landschap, zowel in haar poëzie als in haar schilderijen. Hierdoor heeft zij veel manieren gezocht om de beleving van landschappen te vertalen naar een 'taal'.

 

Van Adnan leer je:

- bewust te  worden van kleurtinten

- veel kleurnuances te mengen

- de kracht van kleur te ervaren

- composities te maken met kleur

 

 


De workshop

"kleurvelden"

 

 ‘Het is de kracht van de natuur die tot ons komt via kleur’ Etel Adnan.

 

In deze workshop maken we kennis met het werk van Etel Adnan. We kijken naar haar kleurenpalet, en haar kijk naar het landschap — haar bezinnende blik.

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met  het motief landschap en kijken we naar kleuren als dragers van emoties, herinneringen, schoonheid. Kleuren en vormen kunnen onze ervaringen namelijk beschrijven (kleur als taal). We gaan mengen met kleur en maken daarmee vormen. Deze schetsen en experimenten maken we op papier. We bespreken vervolgens de schetsen, waarna we gaan schilderen met acrylverf en/of tempera op een schilderdoek.

Er kan gebruik gemaakt worden van eigen foto's van landschappen waaraan een persoonlijk betekenis zit. 

 

 


 

Zaterdag 11 februari 2023

van 10.30 - 15.00

105 euro

 

Deze workshop wordt gehouden door Tamar!