workshops Meesterwerken op donderdagavond

Met de volgende workshops kun je een eigen cursus samenstellen. 

Kosten: 

3-delige cursus (3 workshops): 99,75 euro

5-delige cursus (5 workshops): 157,50 euro

losse workshop: 35 euro

 

Piet Mondriaan

Donderdag 24 januari 2019

19.30 - 21.45

 

Thema: Expressie in Abstract.

In deze workshop krijg je een introductie in het werk van Mondriaan, krijg je een oefening in abstraheren en ga je daarna zelf aan de slag met acrylverf om een eigen abstract schilderijtje te maken op papier.

 

 


Marc Chagall

Donderdag 14 februari 2019

19.30 - 21.45

 

Thema: 'liefde'

 

In deze workshop krijg je een introductie in het werk van Chagall en waarom zijn werk geschikt is om met het thema' liefde' te schilderen. Na een oefening in het werken met kleureffecten, ga je verder met een eigen voorstelling van liefde. Er is voldoende inspiratiemateriaal aanwezig. 


Gustav Klimt

Donderdag 14 maart

19.30 - 21.45

 

Thema: Patronen en ritmes

In deze workshop krijg je informatie over het werk van Gustav Klimt en hoe zijn werk is opgebouwd uit (symbolische) patronen. Je krijg je oefening in het zelf maken van patronen. Daarna werk je (een deel van) het patroon uit op papier. 

 

Op zaterdag 23 maart wordt er ook met Gustav Klimt geschilderd, bij een workshop meesterwerken XL! 

 


Pablo Picasso

Donderdag 10 januari en 28 maart

19.30 - 21.45 

 

Thema: 'dieren' (op 10 januari)

In deze workshop krijg je een introductie in het werk van Picasso en hoe hij omging met lijnen en vormen in relatie tot dieren. 

Je krijgt een oefening in hoe je met één lijn een dier tekent. Daarna ga je op je eigen manier een dier schilderen aan de hand van wat je hebt geleerd.

 

Thema: 'portretten' (op 28 maart)

Deze lesavond krijg je na een introductie over het werk van Picasso, een oefening in het opzetten van een portret. Daarna ga je zelf aan de slag met een klein portretje op papier.

 

 

 


Botanische schilders

Donderdag 28 februari

19.30 - 21.45

 

Deze avond gaan we ons bezig houden met een heel oude ambacht! We gaan planten en bloemen bekijken en bepalen of we dat op de klassieke wijze gaan weergeven, het botanisch tekenen, of dat we de expressie van de bloem of plant naar voren willen laten komen.

 

Je krijgt een inleiding in botanische kunstenaars, en krijgt daarna een oefening in de klassieke manier van botanisch tekenen. Heb je na de oefening de smaak te pakken, dan werk je verder met de tekening. Je kunt ook op een expressieve manier verder gaan. Mondriaan bijvoorbeeld heeft veel bloemen geschilderd, en zijn voorkeur voor expressief kleurgebruik is daarin ook te zien.