Schilderworkshop Meesterwerken

Wat je geeft is durf, wat je krijgt is inspiratie!

Zin om te schilderen en heb je durf? Dan is een workshop Meesterwerken iets voor jou!

Natuurlijk moet een schilderij je aanspreken (en misschien is het zelfs lastig kiezen!) maar als dat gebeurt, dan ben je al een stap verder. Je bent namelijk gemotiveerd om met het schilderij aan de slag te gaan.

Ook als je al wel kan schilderen maar inspiratie wilt halen uit een oude meester, zal een workshop Meesterwerken je niet teleurstellen. 


Een uitdaging voor jou.

Op een workshop kan je natuurlijk niet direct 'meester'  zijn over wat je maakt. Maar daar ligt ook jouw uitdaging! Hoe ver kan je gaan en durf je te schilderen? En wat neem je over van de meester en wat vind je 'wel best'? En krijg je ideeën om zelf iets toe te voegen?

 

Ervaar de expressieve kant en de schoonheid van schilderkunst met de Meesterwerken door mee te doen!


De kunst krijg je geleerd.

Tijdens de workshop krijg je begeleiding van een ervaren kunstdocent en kunstschilder. Natuurlijk is het vooral zelf ervaren en doen, maar kom je er niet uit dan krijg je tips. Overigens ben je altijd zelf de baas over hoe je vormgeeft. Je bepaalt dus ook of je het goede tips vindt ;-)

 

En heb je meer vragen over hoe te schilderen? Stel ze gerust tijdens de workshops!


Kosten:

Workshop meesterwerken : 39 euro inclusief materiaal 

Workshop Meesterwerken XL: 78 / 84 euro inclusief materiaal

 

Kijk bij agenda wanneer je mee wilt doen!

Stel je eigen cursus samen

Ben je beginner en wil je weten hoe je kan dingen rond kan laten lijken, kleur kunt mengen of dingen in perspectief kunt zetten? doe dan mee met de basiscursus tekenen en schilderen.

 

Na de beginnerscursus kan je deelnemen aan de basiscursus tekenen en schilderen deel 2, met nog meer tips en extra's voor jouw creatieve ontwikkeling.

 

In het najaar van 2018 begint de cursus Meesterwerken op papier, heel goed te volgen na de basiscursus, maar ook wel te doen als je durf hebt en wilt beginnen!

 

Wil je (daarna) een cursus schilderen, stel dan je eigen reeks workshops samen. Drie workshops in een reeks kosten 110 euro (verspreid over maximaal 2 maanden), zes workshops in een reeks kosten 210 euro (verspreid over maximaal 3 maanden). Een perfecte manier om jou eigen creativiteit te ontwikkelen!

 

Ben je helemaal enthousiast door vormgeven en je eigen creativiteit? Dan is de 5-delige cursus Art-Up! light een goed idee; hier leer je vanuit je zelf kunst te maken, je eigen inspiratie vast te houden en deze te gebruiken voor jouw kunst. De 'start-up' van jouw persoonlijke vormgeving. 

 

Creatieve uitdagingen

Leer kleur te gebruiken.

 

Wil je werken met meer kleur en herkenen welke effecten kleuren op elkaar hebben? Volg dan de volgende reeks: Mondriaan (groot landschap), Van Gogh (de zaaier), Van Gogh (sterrennacht), Van Gogh (12 zonnebloemen in een vaas).


Leer te abstraheren.

 

Wil je af van concrete voorstellingen en meer de kunst verstaan van het abstraheren? Volg dan de volgende reeks: Mondriaan (bloeiende appelboom), Monet (Blauwe regen), Pollock (nummer 71a) en Mondriaan (compositie met rood,zwart,geel,blauw en grijs)


Schilder met en over emotie.

 

Spreken juist emotionele uitdrukkingen jou aan? Wil je verschillende emoties kunnen uitdrukken en herkennen in een schilderstijl? Begin met een serie waarin emoties centraal staan! Munch (de Schreeuw), Munch (Huilend naakt), Turner (Sneeuwstorm), Chagall (de Equestrienne)


Schilder landschap in verschillende stijlen

 

In de moderne kunst in landschap altijd een rol blijven spelen. De manier waarop je een landschap in beeld brengt vertelt een verhaal. Leer welke verhalen er in de landschappen zitten en doe mee met deze serie: Mondriaan (groot landschap), Turner (zonsopkomst), Van Gogh (sterrennacht), Turner (slavenschip).

 


Like ons op Facebook!

Kijk de kunst af en schilder!

Je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen