Smoelwerken

Een cursus van 8 weken waarin het maken van een portret, gezicht, tronie oftewel een smoelwerk centraal staat. We oefenen met het zetten van een enkele lijn om uitdrukking te geven aan een gezicht, we oefenen met kleurvlakken, donker en licht en maken gebruik van de suggestie. Verwacht geen fotorealistische portretten. We proberen naast het maken van een lijkend portret ook te zoeken naar treffende, expressieve lijnen en kleuren om een portret  te maken. We zoeken eerst naar het plezier in het maken, zodat je zin krijgt nog verder te werken met het materiaal en het thema. De volgende stap is het meer realistisch weergeven van een portret.

Wat je gaat doen:

- je gaat op plezierige wijze onderzoeken hoe houtskool, acrylverf en olieverf gebruikt kunnen worden in het vormgeven van portret.

- je krijgt veel opdrachtjes en oefeningen zodat je kan onderzoeken hoe het maken van portret werkt.

- we kijken naar andere beroemde kunstenaars en hoe zij zichzelf of anderen portretteerden.  Rembrandt, van Gogh en de moderne Marlene Dumas helpen ons te kijken naar de mens in het portret.

 

Deze cursus is inclusief:

- 8 inspirerende lessen van ruim 2 uur

- gebruik van  diverse teken- en schildermaterialen en papier

- koffie en thee

 

Kosten van de cursus: 

265 euro 

 

Deze lessenreeks staat nog niet gepland.

 

 

 

 

Kenmerken van deze cursus:

  • Voor de cursist die het leuk vindt om op allerlei manieren te leren werken met het onderwerp portret.
  • Het leert je werken met houtskool, acrylverf én olieverf.
  • Geen klassieke scholing in portret, maar het (her)vinden van het maken van een portret op diverse manieren.
  • Wekelijkse lessen van ruim 2 uur op donderdagavond.
  • Groepsgrootte: maximaal 8 cursisten

In de afbeelding hierboven zie je het werk van cursisten uit les 3, naar aanleiding van het effect van kleur en donker en licht, op portret. Ook oefenden ze met het maken van huidskleur. 

De afbeelding hierboven is het werk van de cursisten uit les twee, waar geoefend is het het zetten van (expressieve) lijnen om portret te maken, en het maken van vlakken waaruit portret kan ontstaan.