Zomerprogramma 2023

Een tweede seizoen met een zomerprogramma. Deze keer staan andere kunstenaars/docenten centraal. Zij willen jou graag inspireren om iets moois uit je zomer te halen. Met Lianne ga je de natuur in en Lianne en Tamar hebben beiden een workshop die met de verzamelde materialen  iets maakt. Bij Uke kan je je eigen indrukken vastleggen door middel van het maken van een boekje. Verrassend omdat je niet weet hoe het loopt en je volgt dus die dag een creatieve route met materialen.

 

Lianne

In / uit de natuur; met fotografie

De workshop start in de fotografie-studio van Lianne op het Eemklooster. Van daaruit starten we met een wandeling door de natuur. Je verzamelt natuurlijk materiaal. Terug in de studio verdiep je je in het materiaal wat je verzameld hebt. We kijken, voelen en ordenen. Vervolgens maak je composities. Je componeert al het materiaal dat je hebt gevonden tot een visueel beeld. Met fotografie verander je de waarneming van het beeld. Zo doende ontstaat een spannende / creatieve / mooie foto. Aan het einde van de dag printen we de beste foto op mooi fine art fotopapier. De volgende dag kun je met hetzelfde materiaal verder aan de slag bij de workshop van Tamar. 

 

 

 

 

Datum

23 juni

18 augustus

10.00 - 15.00

 

kosten:

95 euro / 105 euro (met lunch)

 

Workshop wordt gegeven door:

Lianne ter Maat

Tamar

in / uit de natuur; met klei en gips

De workshop start in het atelier van Meesterwerken op Maat op het Eemklooster.  Natuurlijke materialen worden verzameld door een wandeling  op het Eemkloosterterrein of breng je mee vanuit de workshop met Lianne.  Je gaat in het atelier aan de slag met de structuren / vormen / lagen van het materiaal. We proberen zo goed mogelijk waar te nemen en de schoonheid er van te waarderen. Vervolgens maak je een reliëf in klei. Je creëert vervolges ook een afdruk met gips. Je maakt deze dag tenminste één of twee reliëfs. 

 

 

 

 

datum

24 juni 

19 augustus

10.00 - 15.00

 

kosten:

95 euro / 105 euro (met lunch)

 

Workshop wordt gegeven door:

Tamar Rozenblat

Uke

Creatieve route: Maak een boekje

Een zelfgemaakt boekje kan een plek zijn voor gedichten, gedachten of een kort verhaal. Het kan ook een draagbaar minimuseum worden voor favoriete tekeningen. In deze workshop maken wij een eenvoudig maar heel persoonlijk boekje van 8 pagina's. Wij gaan uit van een vel papier dat we voorzien van een kleurrijke basislaag. De kleuren nodigen uit om eerste tekeningen of woorden toe te voegen. 

Met wat simpel vouw- en knipwerk verandert het vel daarna in een boekje. De gemaakte lijnen en kleurvlakken zien er ineens verrassend anders uit. Door meer tekeningen. plaatjes of tekst toe te voegen wordt het boek meer en meer een uniek en dierbaar voorwerp.

Wij laten ons inspireren door pop-art kunstenaar David Hockney.

datum

15 juli (onder voorbehoud)

10.00 - 15.00

 

kosten:

95 euro / 105 euro (met lunch)

 

Workshop wordt gegeven door:

Ute Veltkamp


Mirjam

hoe presenteren

Leer in een dag je werk te presenteren. Je wilt je gemaakte tekening of schilderij, (maar ook getekende krabbels, je schetsen en 3-D werk is welkom) kunnen ophangen, neerzetten of verkopen.

We gebruiken hiervoor foamplaten, passe-partoutkarton, standaarden, plateaus, tafels etc. 

P.s. Heb je al eerder werk gemaakt in een workshop of cursus van Meesterwerken op Maat? Dan mag je op 8 en 9 september je werk exposeren in de Kapel van het Eemklooster. 

 

datum

26 augustus

10.00 - 15.00

 

105 euro (inclusief lunch)

 

Workshop wordt gegeven door:

Mirjam ter Maat

Marnix

street-art; Tape-art

Een ochtendworkshop met gekleurd tape en een groot stuk muur. Creëer kunst op een stuk board /plaat (van 80 x 80 cm, geprepareerd voor tape-art)  en maak onderdeel uit van het grote kunstwerk wat je samen kunt maken. 

 

 

 

 

 

 

Datum

Zaterdag 22 juli

10.00 - 13.00

 

kosten: 55 euro

 

Workshop wordt gegeven door:

Marnix van den Berg

 

Mirjam

Met Schoonhoven

Een weekendworkshop met de technieken van Jan Schoonhoven; karton en papier-maché op doek of paneel. Maak in deze workshop een eigen 3-D schilderij waarbij je de technieken aangeleerd krijgt die Jan Schoonhoven toepaste in zijn witte reliëfs. 

Je kunt in deze workshop ook het materiaal verder verkennen en tot een nieuw ontwerp komen. 

 

 

 

Datum

11, 12, 13 augustus 

11 augustus (13.30 - 16.30)

12 augustus (10.00 - 15.00)

13 augustus (10.00 - 12.00)

 

Kosten weekendworkshop

185 euro (met lunch op zaterdag)

 

Workshop wordt gegeven door:

Mirjam ter Maat