zomerworkshops in Amersfoort


zaterdag 21 september 2024                              10.00 - 15.00   Door  Ute

Workshop 'Maak een boekje; master'

Een zelf genaaid schetsboek is een unieke en duurzame bewaarplek voor je tekeningen en geschreven kunst. In deze workshop leer je de techniek van de koptische steek om een schetsboek van 32 pagina’s te maken. Deze techniek vereist enige handigheid en geduld, maar het eindresultaat is altijd de moeite waard.

 

Wat je gaat leren

Je krijgt een korte uitleg over deze oude bindingstechniek, die bekend staat om zijn decoratieve en flexibele rug.

Je leert over de oorsprong en de voordelen van de koptische binding, zoals de mogelijkheid om het boek plat te laten liggen wanneer geopend.

Je ontvangt stap-voor-stap instructies voor het naaien van de katernen aan de omslag met de koptische steek. Deze techniek zorgt voor een stevig en flexibel schetsboek.

Personaliseer je omslag met verschillende materialen, kleuren en technieken om je schetsboek een unieke uitstraling te geven.

 

 

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het kan echter helpen als je de workshop "Maak een boekje; Basis" hebt gevolgd. Een beetje handigheid en geduld komen goed van pas bij deze techniek.

 

Kom en ontdek de voldoening van het maken van je eigen schetsboek met de koptische steek. Schrijf je nu in en neem deel aan een dag vol creativiteit en ambachtelijk plezier.

Praktisch:

waar

Atelier van Denk-beeldend en Meesterwerken op Maat

O.L.V. ter Eemklooster

 

Wanneer

Zaterdag 21 september

10.00 - 15.00

 

Kosten

110 euro.   inclusief alle materialen en de lunch