Eendaagse creatieve workshop Tape Art

Keith Haring

De Amerikaanse kunstenaar Keith Haring (1958 - 1990) was de eerste kunstenaar die buiten de graffiti straatkunst maakte. Met zijn enorm grote, hoekige figuren tekende hij grote metrostations vol. Hij wilde dat kunst voor iedereen was. Niet de binnenruimte van een museum als toegang tot zijn kunst, maar de buitenruimte waar iedereen langs kan lopen.

 

 


De workshop tape-art

Scherpe hoeken, scherpe lijnen, een geometrisch verhaal met invloeden van anime en architectuur. Dat is tapeart. Streetart die blijft plakken. Tapeart is een zeer intuitieve vorm van urban art waarbij lijnenspel en contrasten een verhaal tot leven wekken.

 

Tapeart is binnen Nederland nog steeds een zeer originele vorm van streetart. Het ontstond in de jaren 60 van de vorige eeuw in steden als Berlijn en New York. Oorspronkelijk was het vooral een  tegenreactie op de wijdverspreide graffiti. Sinds 1995 wordt tapeart echter steeds meer gebruikt in scholen, buurtcentra en zorg-instellingen. Tegenwoordig hebben ook musea en grote bedrijven steeds meer interesse in tapeart en ontstaan grootschaliger kunstprojecten en co-creaties.

 

Voor deze workshop werk je op een paneel van ca 70x70 cm. Je werkt daarbij individueel met de mogelijkheid om je paneel visueel aan te sluiten op 1 of meerdere andere panelen. Zo ontstaan meerdere unieke werken die gezamenlijk ook een totaalbeeld vormen. De workshop sluit af met een presentatie van de panelen. Het door jouw gemaakte paneel kun je aan het eind van de workshop mee naar huis nemen.

Kenmerken van deze cursus:

 

Ambacht           ∆∆∆

Beschouwing  ∆∆∆

Creativiteit      ∆∆∆∆∆

Instapniveau  ∆

Wanneer?

Zaterdag 16 december 2023 

10.00 - 13.00 

 

Kosten:

59 euro

Inclusief alle materialen en een plaat van 60 x 60, 70 x 70 of 80 x 80cm.