Creatieve workshop MW XL; Schoonhoven

Jan Schoonhoven

 De Nederlandse Jan Schoonhoven  (1914 - 1994) was in zijn beeldend werk gefascineerd door ritmes, patronen en reliëfs. Hij tekende en maakte 'schilderijen'; reliëfs van karton en papiermaché welke werden beschilderd met witte kalk (Gesso). 

Hij was gefocust op details en hij zag ritmes in gebouwen. Inspiratie haalde hij vooral uit de stedelijke omgeving. Als we goed om ons heen kijken zijn er ook patronen te vinden. De herhaling van stoeptegels, traptreden, het raster van een hekwerk. 

 

Van Van Schoonhoven leer je:

- patronen en reliëfs te maken

- consequent te zijn in de uitvoering en regelmaat toe te passen

- de vorm de boventoon te laten voeren

 


Ben je graag wat langer bezig met een groter werk? Doe dan met met de vijfdelige cursus met Schoonhoven. Hierin leer je ook een eigen ontwerp te maken en een groter 3-D object te maken.

De workshop

Het thema van de workshop met Jan Schoonhoven is Patronen en reliëfs. Het basismateriaal is karton en papier-maché. 

We werken met een triplexplaat of een schilderdoek waarop je je patroon maakt. Je leert karton gemakkelijk te snijden en het karton als materiaal in zijn geheel te waarderen. Ook gescheurd karton geeft een patroon indien je het maar regelmatig op dezelfde manier toepast!

 

Karton kan gevouwen, gescheurd, gerold, uit elkaar geplozen, geknipt en gesneden worden toegepast.

 

Het is een workshop waarbij je abstract werkt en je laat aanspreken door patronen, ritmes, lijnen, vormen.

 

Deze workshop bestaat uit een vrijdag, zaterdag en een zondag: de eerste dag is van 13.30 - 17.00, de tweede dag is van 9.30 - 14.30 en de derde dag is van 10.00 - 13.00

De eerste dag onderzoek je het materiaal en maak je je ontwerp. De tweede dag werk je aan het bouwen van je unieke constructie, de derde dag werk je toe naar afwerking. Er wordt op de derde dag niet met papier-maché gewerkt ivm de droogtijd die nodig is om het resultaat te behandelen met de eindlaag. 

 

Kosten Weekend Met Schoonhoven:  235 euro 

 vrijdag 22 t/m 24 maart 2024

Inclusief  alle materialen en lunch op zaterdag.