Schilderworkshop Meesterwerken XL

Mark Rothko

 Mark Rothko is een schilder die indruk wil maken op je ervaring van kleur. Door zijn enorme grote schilderijen te bekijken is iets bedekt licht nodig. In het Tate Modern in Londen hebben ze een ruimte ingericht voor zijn schilderijen. Door alleen de kleur en kleurvlakken waar te nemen, gebeurt er iets in je waarneming. Je kunt het warm, zacht, grauw, spannend of intens ervaren. Het creëren van deze effecten is wat Rothko doet! 

 

Van Rothko leer je:

- Vanuit kleur te werken

- Lange tijd bezig te zijn met wat kleur op kleur doet met de waarneming

- Simpel te werken en alleen te richten op vlak- en kleurverdeling.  

 

 

 


Kenmerken van deze cursus:

 

Ambacht           ∆∆∆∆

Beschouwing  ∆∆

Creativiteit      ∆∆∆∆

Instapniveau  ∆

Zaterdag 19 maart 2022

10.30 - 15.00

 

Kosten 95 euro

Inclusief materialen, lunch en canvasdoek.

De workshop

Deze dag staat in het teken van het werk van Rothko! Zijn enorm grote schilderijen bewonderen we in het klein en bekijken de werken. Hieruit halen we inspiratie en inzicht over hoe je zelf kunt starten met een eigen werk gebaseerd op het werk van Rothko. 

 

Na ons te hebben ondergedompeld in het werk van Rothko, krijg je zelf een doek, ezel en een palet die jij vult met kleur. Je leert de opbouw van een schilderij zoals Rothko dat deed. Je eindresultaat ontstaat door bezig te gaan en voortdurend te kijken hoe de kleuren zich onderling verhouden. Het gaat om de spanning van de kleurvlakken ten opzichte van elkaar.

In deze workshop leer je veel over de werking van kleur en je leert een schildertechniek; het werken met laag over laag zonder het dicht te schilderne. Je kunt hiervoor meerdere manieren van schilderen gebruiken, die krijg je mee in de workshop!

 

Een heerlijke verzorgde lunch is een welkome onderbreking van je schildersproces. Een wandeling over het prachtige parkachtige en bosachtige terrein van het Eemklooster helpt je afstand te nemen van je schilderij in wording, en je te voorzien van energie voor je volgende (middag-)schildersessie!

 

√ Deze workshop is corona-proof.