Creatieve workshops en cursussen

Naast de bekende reeks WorkshopsMeesterwerken biedt Meesterwerken op maat ook regelmatig nieuwe workshops of cursussen. Een schilderworkshop met een specifiek thema kan een volgende workshop zijn. Of de uitdagende cursus Art-up! die jou centraal stelt in kunst maken.

Basiscursussen

De basisbeginselen van tekenen en schilderen; perspectief, verhoudingen en het gebruiken van diverse soorten teken- en schildermaterialen. Zaterdag 7 januari 2023 van 10.30 - 15.00

Met schoonhoven

Maak zo'n waanzinnig werk zoals Jan Schoonhoven dat deed; een 3D schilderij waarbij je patronen weergeeft door middel van vormen, lijnen en diepte. Deze cursus wordt nog gepland voor 2023!


schilderen

In deze 7- of 10-delige cursus van Meesters & Technieken krijg je les in verschillende soorten materialen en technieken, maar ook in het ontwerpen van een eigen schilderij. Je leert gebruik te maken van een goede compositie, het inzetten van kleur en het maken van zowel concrete als abstracte schilderijen.

 

Deze lessenreeks start dinsdag 7 februari 19.30 - 21.30 (11 lessen staan gepland, je kiest er 7 of 10).

fotoschilderen

In deze cursus ga je aan de slag met (je eigen) foto's. Je leert niet fotorealistisch te schilderen maar juist met diverse vormen van expressieve, impressionistische en abstracte technieken te schilderen. We maken bijvoorbeeld een pointillistisch schilderij en een abstract schilderij van dezelfde foto. Speels en vrij, maar de foto helpt ons richting te geven aan het schilderproces.

 

Deze lessenreeks start vrijdagmiddag 10 februari van 14.00 - 16.30