Creatieve workshops en cursussen

Naast de bekende reeks WorkshopsMeesterwerken biedt Meesterwerken op maat ook regelmatig nieuwe workshops of cursussen. Een schilderworkshop met een specifiek thema kan een volgende workshop zijn. Of de uitdagende cursus Art-up! die jou centraal stelt in kunst maken.

En tot slot de unieke kans om je eigen tijdelijke gedeelde atelier te hebben bij Je eigen proeftuin.

Basiscursus Tekenen en Schilderen

Wil je leren tekenen en schilderen? Met deze basiscursus leer je jezelf uit te dagen door vanuit losse oefeningen en korte opdrachten te tekenen van wat je ziet. 

De opdrachten met verf geven je inzicht in kleur en laten je oefenen met een aantal verschillende technieken van schilderen.

Natuurlijk worden de grote meesters aangehaald en gebruikt in de basiscursus! 

Leerling van de meester

Durven en doen, en kennis en vaardigheden vergaren! Dat is wat je in deze 8-delige cursus leert. Je neemt de rol aan van leerling van jouw eigen meester in jezelf, die mooie dingen wil maken en wil presteren. In deze cursus leer je onderzoek te doen naar technieken en vaardigheden, en te experimenteren zodat jouw meester straks weer met moed aan de slag kan!


Art-Up! Classes

In deze uitdagende cursus leer je je eigen kunst te maken. Je krijgt daarvoor een tekendagboek, oefeningen en feedback op je beeldend onderzoek. Voor de cursist die zijn eigen schilderijen, tekeningen of ander (papier-)werk wil maken. Geschikt als vervolg op de Basiscursus.

Je Eigen proeftuin

Ben je zover om zelfstandig te werken maar ontbreekt jou de ruimte? Ben je cursist (geweest) van Meesterwerken op Maat, dan kan je voor 3 maanden het atelier zelfstandig gebruiken op een vast dagdeel in de week!