Creatieve workshops en cursussen

Naast de bekende reeks WorkshopsMeesterwerken biedt Meesterwerken op maat ook regelmatig nieuwe workshops of cursussen. Een schilderworkshop met een specifiek thema kan een volgende workshop zijn. Of de uitdagende cursus Art-up! die jou centraal stelt in kunst maken.

En tot slot de unieke kans om je eigen tijdelijke gedeelde atelier te hebben bij Je eigen proeftuin.

Basiscursus Tekenen en Schilderen

Wil je leren tekenen en schilderen? Met deze basiscursus leer je jezelf uit te dagen door vanuit losse oefeningen en korte opdrachten te tekenen van wat je ziet. 

De opdrachten met verf geven je inzicht in kleur en laten je oefenen met een aantal verschillende technieken van schilderen.

Natuurlijk worden de grote meesters aangehaald en gebruikt in de basiscursus! 

Cursus Thema's in Meesterwerken

In deze cursus kan ga je tekenen en schilderen aan de hand van thema's (geïnspireerd op meesterwerken uit de kunst). Deze thema's worden geïntroduceerd en je krijgt oefeningen hoe je deze thema's kan vormgeven. Daarna bepaal je met welk teken- of schildermateriaal je het verder gaat vormgeven. Een ontdekkingstocht in het vinden van wat je aanspreekt en hoe je kan vormgeven aan thema's!


Cursus Meesters & Technieken

In deze cursus krijg je 5 technieken gedemonstreerd en ga je met het materiaal aan de slag. Je krijgt oefeningen om het materiaal te leren kennen en daarna werk je er zelfstandig mee verder.

De cursus is op dinsdagavond, verspreid over de maanden januari t/m april.

Vormgeven met een eigen thema

Wil je een dag vormgeven aan een thema wat in jouw leven speelt? Wil je daar op een creatieve manier naar kijken?

Een dag waar je allerlei materialen kunt gebruiken om tot het uitdrukken van je eigen thema te komen.