Schilderworkshop Meesterwerken XL

George Seurat

George Seurat (1859-1891) zette kleine puntjes om de pigmenten voor het oog bij elkaar te laten komen. Vanuit blauwe en gele stipjes ontstond bijvoorbeeld voor het oog de kleur groen. Hij schilderde in de periode van het impressionisme en ontwikkelde daarin zijn eigen stijl, het pointillisme. Buiten tekende hij wat hij zag en in zijn atelier werkte hij het schilderij verder uit. 

 

Van Seurat leer je:

- alleen stippels of kleine streepjes te zetten met verf

- veel kleuren (pigmenten) te gebruiken

- afstand te nemen van je werk, en het dan te beoordelen.

 

'Zondagmiddag'

1886

 

 


Kenmerken van deze cursus:

 

Ambacht           ∆∆∆∆∆

Beschouwing  ∆∆

Creativiteit      ∆∆∆

Instapniveau  ∆∆

Drie zaterdagochtenden 10.00 - 12.30

Zaterdag 13 april

Zaterdag 20 april

Zaterdag 27 april

 

kosten 145 euro

Inclusief alle schildermaterialen

Lessenserie

Leer in een 3-delige lessenserie  de techniek van het pointillisme. Het thema van deze serie is Stippen en Strepen.  We ontzeggen ons een tijdlang lange streken met de kwast en richten ons op de effecten van stippen en strepen die tegen elkaar aan worden geschilderd. Het zogenaamde pointillisme uit de 20ste eeuw.

Je krijgt uitleg over het impressionisme met daarbij behorende oefeningen. Je leert het pointilistische werk van Seurat kennen en we zoomen in en uit, om beter te begrijpen hoe kleuren van dichtbij en van een afstand gezien worden. Na een paar oefeningen met verf (goed voor je schildertechniek) ga je aan het werk met je eigen schilderij. . We schilderen met acrylverf maar olieverf is ook mogelijk.