Schilderworkshop Meesterwerken XL

George Seurat

George Seurat (1859-1891) zette kleine puntjes om de pigmenten voor het oog bij elkaar te laten komen. Vanuit blauwe en gele stipjes ontstond bijvoorbeeld voor het oog de kleur groen. Hij schilderde in de periode van het impressionisme en ontwikkelde daarin zijn eigen stijl, het pointillisme. Buiten tekende hij wat hij zag en in zijn atelier werkte hij het schilderij verder uit. 

 

Van Seurat leer je:

- alleen stippels of kleine streepjes te zetten met verf

- veel kleuren (pigmenten) te gebruiken

- afstand te nemen van je werk, en het dan te beoordelen.

 

'Zondagmiddag'

1886

 

 


Kenmerken van deze cursus:

 

Ambacht           ∆∆∆∆∆

Beschouwing  ∆∆

Creativiteit      ∆∆∆

Instapniveau  ∆∆

Zaterdag 1 april 2023 10.00 - 14.30

kosten 110 euro

Inclusief lunch, materiaal en doek.

De workshop

Leer in een dag de techniek van het pointillisme. Het thema van de workshop is Stippen en Strepen.  We ontzeggen ons een tijdlang lange streken met de kwast en richten ons op de effecten van stippen en strepen die tegen elkaar aan worden geschilderd. Het zogenaamde pointillisme uit de 20ste eeuw.

In de ochtend krijg je uitleg over het werk van Seurat en zoomen we in en uit, om beter te begrijpen hoe kleuren van dichtbij en van een afstand gezien worden. Na een paar oefeningen met verf (goed voor je schildertechniek) ga je aan het werk met je eigen schilderij. Deze werk je in de middag verder uit. We schilderen met acrylverf maar olieverf is ook mogelijk.