Schilderworkshop Meesterwerken XL

Henri Rousseau

Henri Rousseau was een Franse schilder die het schilderen zich zelfstandig eigen heeft gemaakt. Hij werd gezien als een post-impressionist. Hij schilderde namelijk veel fantasierijker en naïever dan de impressionisten. De fantasie die hij er in legde is later inspiratie geweest voor de groep Surrealisten. De naïeve manier van weergeven maakt het eenvoudig, helder en zelfs ook decoratief. Hij schilderde voornamelijk in zijn atelier en haalde inspiratie uit reisverhalen van anderen. Zelf is hij Frankrijk nooit uit geweest.

 

Van Rousseau leer je:

- Heldere, krachtige lijnen te zetten 

- Realisme als uitgangspunt te nemen

- Veel subtiele overgangen te maken

- De eenvoud te zien van natuurlijke vormen

 

 

 


Kenmerken van deze cursus:

 

Ambacht           ∆∆∆∆

Beschouwing  ∆∆

Creativiteit      ∆∆∆∆

Instapniveau  ∆

Zaterdag 25 mei 2024

10.00 - 15.00

 

Kosten 110 euro

Inclusief materialen, lunch en een tegel.

De workshop

"Jungle-fever"

 

Deze dag gaan we ons onderdompelen in de natuur; bladeren en takken nemen we als uitgangspunt. Deze gaan we goed bestuderen en proberen dit eenvoudig weer te geven met krachtige lijnen.

 

Na ons te hebben ondergedompeld in de wereld van de bladeren en takken gaan we kleuren mengen die passen bij de bladeren. We maken een compositie van getekende bladeren en getekende takken en nemen dit als uitgangspunt voor het schilderij. Er kan fantasie bij komen en zo creëren we onze eigen jungle.

 

In deze workshop leer je veel over de vorm van bladeren en takken en je leert een tekentechniek; het gestileerd tekenen van vormen uit de natuur. We gebruiken daarvoor onze waarneming en vervolgens gaan we abstraheren.

 

We werken op een houten (geprepareerde) tegel van 20 x 20 cm. Je kunt ook meerdere tegels tegen elkaar aan leggen om een groter schilderoppervlak te hebben,