Schilderworkshop Meesterwerken XL

Henri Rousseau

Henri Rousseau was een Franse schilder die het schilderen zich zelfstandig eigen heeft gemaakt. Hij werd gezien als een post-impressionist. Hij schilderde namelijk veel fantasierijker en naïever dan de impressionisten. De fantasie die hij er in legde is later inspiratie geweest voor de groep Surrealisten. De naïeve manier van weergeven maakt het eenvoudig, helder en zelfs ook decoratief. Hij schilderde voornamelijk in zijn atelier en haalde inspiratie uit reisverhalen van anderen. Zelf is hij Frankrijk nooit uit geweest.

 

Van Rousseau leer je:

- Heldere, krachtige lijnen te zetten 

- Realisme als uitgangspunt te nemen

- Veel subtiele overgangen te maken

- De eenvoud te zien van natuurlijke vormen

 

 

 


Kenmerken van deze cursus:

 

Ambacht           ∆∆∆∆

Beschouwing  ∆∆

Creativiteit      ∆∆∆∆

Instapniveau  ∆

Zaterdag 12 november 2022

10.30 - 15.00

 

Kosten 105 euro

Inclusief materialen, lunch en canvasdoek.

De workshop

"Jungle-fever"

 

Deze dag gaan we ons onderdompelen in de natuur; bladeren en takken nemen we als uitgangspunt. Deze gaan we goed bestuderen en proberen dit eenvoudig weer te geven met krachtige lijnen.

 

Na ons te hebben ondergedompeld in de wereld van de bladeren en takken gaan we kleuren mengen die passen bij de bladeren. We maken een compositie van getekende bladeren en getekende takken en nemen dit als uitgangspunt voor het schilderij. Er mag fantasie bij komen en creëren op deze manier onze eigen jungle.

In deze workshop leer je veel over de vorm van bladeren en takken en je leert een tekentechniek; het gestileerd tekenen van vormen uit de natuur. We gebruiken daarvoor onze waarneming en vervolgens abstraheren we dat.

 

Een heerlijke verzorgde lunch is een welkome onderbreking van je schildersproces. Een wandeling over het prachtige parkachtige en bosachtige terrein van het Eemklooster helpt je afstand te nemen van je schilderij in wording, en je te voorzien van energie voor je volgende (middag-)schildersessie!