Eendaagse creatieve workshop met Banksy

Banksy

Banksy is de naam van een straatkunstenaar uit Engeland. Hij is  mysterieus omdat we zijn gezicht niet kennen en hij op onverwachte momenten en plekken zijn kunst laat zien.

Hij is wereldberoemd en geliefd door zijn enorme krachtige beelden die hij weergeeft. Hij vertelt je iets en laat je nadenken.

De kunstwereld is fan van hem, ook al durft Banksy een geveild werk door de versnipperaar te halen als deze wordt aangeboden voor 1,2 miljoen! De koper kon het waarderen. Het werk levert inmiddels nog meer geld op.

Banksy wil ons raken, dwars door onze eigen veilige principes heen. 

De krachtige beelden en de teksten versterken zijn boodschap.

 

" Het doorgronden van de werkwijze van Banksy kostte soms wat denkkracht. Wij vonden het feit dat je niet alles op een presenteerblaadje kreeg, de workshop diepgang geven. Ook de introductie op Banksy in de ochtend vonden we een fijne start van de dag. Het was mooi om met werk naar huis te gaan waarvan we niet hadden bedacht dit te zullen maken."

 


De workshop

In deze workshop* maak je een poster in de stijl van Banksy!

 

We kijken hoe Banksy zijn statements maakte; snel en met een (vaak politieke) boodschap op plekken waar je hem niet verwacht. 

 

Na de introductie ga je zelf aan de slag met het creatieve proces. Vanuit een paar begrippen maak jij een concept voor je poster. Korte schetsjes helpen bij het vinden van jouw eigen beeld. 

 

Je leert om, bijvoorbeeld vanuit een bestaande foto, een stencil te maken. Het snijden kost tijd maar is ook de moeite waard; je kunt daarna razendsnel je beeld maken, zoals Banksy dat ook doet.

 

De afmeting van je poster bepaal je zelf; tot 120 cm lengte moet lukken. De poster kan je maken op papier, hout of doek.

 

We maken dus gebruik van bestaand beeldmateriaal, acrylverf, spuitbussen, markers en potloden. Genoeg materiaal om op jouw manier mee vorm te geven.

 

Er zijn sjablonen aanwezig om je tekst eventueel ook te 'drukken'. 

 

docenten: Mirjam en Elco

 

 

Kenmerken van deze cursus:

 

Ambacht           ∆∆∆

Beschouwing  ∆∆∆

Creativiteit      ∆∆∆∆∆

Instapniveau  ∆

Wanneer?

 

 

Zaterdag 30 april 2022

10.00 - 15.00

 

 

Kosten:

Inclusief materialen en thee/koffie/lunch

115 euro