Basiscursus tekenen & schilderen

Basiscursus Schilderen

Leer de basis van schilderen

Wil je leren (beter te) schilderen? Met deze ééndaagse basiscursus Schilderen leer je verschillende soorten verf kennen (zoals olieverf, gouache, aquarel), het verschil tussen verschillende kwasten en penselen te kennen en je leert kleur te gebruiken in je schilderij. Kleur is heel verleidelijk, het vertelt karkater, emotie, sfeer. Het gebruiken van kleur vergt veel kennis en oefening. Wij gaan deze dag kleur mengen en gebruiken. Ook het mengen van toonwaardes  oefenen we, zodat je het daarna kan toepassen binnen elke schildertechniek. Tot slot komt de opbouw van een schilderij aan bod. 


kleur mengen

 Stap 1.

Je krijgt informatie over kleuren en leert ze onderling te mengen.  Je leert dat veel kleuren opgebouwd kunnen worden uit de kleurenfamilies rood, geel en blauw. 

 

Tonen in een kleur

Stap 2.

Je leert binnen een kleur verschillende tonen te mengen. Dat is handig voor donker en lichtwerking in je schilderij. Denk aan het aanbrengen van schaduweffecten.

opbouw schilderij

Stap 3.

 Je leert het toepassen van stappen die je brengen tot een schilderij. Ondergrond, achtergrond en voorgrond leer te op te bouwen. 


Zondag 25 februari 2024

10.00 - 15.30

 

Kosten basiscursus Schilderen (1 zaterdag): 110 euro  

inclusief: materialen, lunch, koffie en thee 

 

De basiscursus Schilderen vormt samen met de Basiscursus Tekenen een geheel.

Weekend BasisTekenen & Schilderen: 198 euro (10% korting)

Kenmerken van deze cursus:

 

Ambacht           ∆∆∆∆∆

Beschouwing  ∆∆∆

Creativiteit      ∆∆

Instapniveau  ∆