Eendaagse schilderworkshop

Gustav Klimt

Gustav Klimt was een schilder uit de tijd van de Jugendstill en een symbolist. Hij verwerkte boodschappen in zijn schilderijen waarin een diepere betekenis zit. Dat werden allegorieën.

Vrouwen en de natuur waren zijn inspiratiebronnen. Ook was Klimt geïnspireerd door symbolen uit andere culturen, waaronder de Egyptische. Hij verwerkte deze symbolen in zijn allegorieën. Klimt werd in zijn tijd vaak gevraagd om de binnenkant van gebouwen vorm te geven met zijn kunst. Het Stoclet-fries bijvoorbeeld, bestaande uit drie delen, is op de wand geschilderd van een ruimte in het Stocletpaleis in Brussel. 

 

Van Klimt leer je:

- patronen en ritmes te maken

- met onderlagen te werken 

- composities te maken van patronen.

- eventueel een boodschap mee te geven aan je schilderij.


De workshop

Het thema van de workshop met Gustav Klimt is 'Patronen en ritmes'. 

 

In de ochtend maken we patronen met inkt.  Je krijgt diverse technieken aangereikt waarmee je (spontane) patronen kunt maken. Na het  maken van meerdere patronen ga je aan de slag met het samenstellen van een eigen schilderij of tekening. Je knipt en plakt je voorstudies bij elkaar en maakt daarmee je idee voor je schilderij of tekening.

's Middags werk je verder aan je eigen tekening of schilderij. Je kunt kiezen voor werken met inkt, gouache of acrylverf.

 

De workshop is inclusief lunch en alle materialen.

Deze workshop staat gepland voor

zaterdag 13 mei van 10.00 - 14.30

Kosten: 105 euro