Reviews van andere cursisten

Like ons op Facebook!

Gastenboek

Vul in bij website:  www.meesterwerkenopmaat.nl

Commentaren: 56
 • #56

  Tim van Kleef (donderdag, 21 december 2023 21:34)

  We hebben met ons bedrijf een enorm leuke sessie gehad met Mirjam. De sessie was goed voorbereid en de begeleiding was top. Het resultaat mag er ook zeker wezen. Een echte aanrader.

 • #55

  Circe (dinsdag, 21 november 2023 13:59)

  Mijn eerste kennismaking met Creatieve Route Meesterwerken op Maat. Het atelier is fijn qua sfeer, grootte, licht en met een prachtig zicht op de bomen van het terrein Eemklooster. Ik had lang niet meer beeldend gewerkt en ik had best wat faal spanning. Wat een fijne ervaring was deze dag: de structuur van het boekje gaf een prettig kader. En docente Ute Feltkamp liet me voelen dat alle initiatief oké was. Dat gaf me rust, zelfvertrouwen en plezier. Ik ben ook nog s blij met het resultaat. De verwevenheid van de inspiratie van de kunstenaar Hockney was een leuke inspirerende aanvulling.

 • #54

  Nancy (vrijdag, 25 augustus 2023 16:37)

  Ik vond de workshops/uit de natuur erg leuk om te doen. De opbouw; je eigen vormen verzamelen, meerdere werkjes kunnen maken waarin je dingen uitprobeert en aldoende leert en uiteindelijk desgewenst thuis nog verder kunnen werken door e.a. te schilderen, is fijn divers en inspirerend. En e.a. werd door jullie fijn begeleid, iedereen was volgens mij dik tevreden met de resultaten.

 • #53

  MiB (woensdag, 23 augustus 2023 18:14)

  Workshop Schoonhoven (11.12.13 Aug)
  Lekker prutsen met karton, papier-maché, gesso en witte verf.
  MAAR dan wel heel gestructureed , volgens vaste stappen en een strak tijdspad.
  Ik vond het genieten, ik kwam uit mijn hoofd en ging lekker aan de slag.
  Miriam bedankt voor de "les". fijn dat je me goed stuurde en meedacht.

 • #52

  Marjanne (dinsdag, 22 augustus 2023 22:09)

  Een weekendworkshop gedaan van
  Schoonhoven. Heel erg leuk. Vooraf aan de curses, kregen we duidelijke info, hoe de lesdagen waren ingedeeld. Heel prettig, zodat ik goed voorbereid was. Spannend vond ik het wel, daar ik niet zo “kunstig” aangelegd ben. Mirjam gaf eerst een duidelijke presentatie van Schoonhoven en kreeg zo een goede indruk.
  Ja dan moet je aan het werk met karton en ontdekken wat je er mee kan . Ik dacht dit word niets en in tijd nood. Maar al doende bezig zijn , word het natuurlijk steeds creatiever. En is het toch een heel mooi resultaat geworden.
  Mirjam is ook een heel fijne docent, die met je meedenkt en natuurlijk adviseert

 • #51

  Marlanda Brandwijk (woensdag, 26 juli 2023 10:01)

  Super leuke workshop Tape Art gehad met een mooi eind resultaat.

 • #50

  Ursula (dinsdag, 16 mei 2023 16:35)

  Door omstandigheden was ik die dag enorm moe en kon ik in mijn schilderij op canvas
  niet tot een goed resultaat komen. Dat was jammer voor mij.
  Maar ik heb weer iets geleerd over technieken die Gustav Klimt toe paste aan zijn schilderijen.
  Dat vond ik weer verassend. Het was ook erg fijn twee medecursisten van eerdere workshops weer te ontmoeten.

 • #49

  Joyce (maandag, 24 april 2023 10:57)

  Enorm genoten van de dagworkshop, Rothko! Na een korte introductie over zijn leven en werk konden we zelf aan de slag. Mirjam zorgt voor een fijne sfeer, waarbinnen ze aanwijzingen geeft, maar je vooral jaanmoedigt je eigen " Rotkho schilderij te maken. Na wat experimenteren, ga je aan de slag. Je wordt volledig ontzorgd. Alles staat klaar in de mooie atelier ruimte.
  Tussen de middag maakte Mirjam een lekkere lunch met broodjes en fruit. We hadden het geluk om het in de mooie tuin bij het gebouw te kunnen oppeuzelen. Kortom, een hele geslaagde dag. Dankjewel Mirjam!

 • #48

  Jur en Desi (zondag, 23 april 2023 19:08)

  Wij hebben de dagworkshop (Rothko) ervaren als een gezellige, leerzame en creatieve dag. Mirjam heeft oog voor alle deelnemers, zet goede oefeningen en advies in om verder te komen met je werk en betrekt de groep voor inspiratie.

  Een echte aanrader!

 • #47

  Michaël (vrijdag, 10 maart 2023 10:31)

  Ik heb afgelopen zondag de dagworkshop 'Monet & Mitchell' gevolgd, een leuke en leerzame les. Hierdoor ga je anders naar (schilder) kunst kijken. Fijne begeleiding van Mirjam!

 • #46

  Annemiek (maandag, 06 maart 2023 21:44)

  Ik heb de dagworkshop Monet/Mitchel was heel prettig. De uitleg van Mirjam en de oefeningen maakten dat ik vrij snel aan een eigen werk kon beginnen. We hebben lekker gewerkt, de sfeer was goed en de lunch was top.
  Kortom een hele fijne ervaring.

 • #45

  Moniek (zondag, 19 februari 2023 15:02)

  Ik heb een leuke dag gehadbij de XL dagworkshop Etel Adnan. De lokatie is mooi, de sfeer goed, de begeleiding van Tamar stimulerend, de resultaten verfrissend. Al met al een geslaagd project en absoluut een aanrader! Dan was ik nog de heerlijke lunch vergeten.

 • #44

  Ursula (dinsdag, 14 februari 2023 11:01)

  Ik heb de dag workshop Mark Rothko en Etel Adnan gevolgd. Schilderijen van deze twee kunstenaars heb ik nog nooit in een museum gezien. Mijn kennis over schilderijen van Marc Rothko en Etel Adnan komen uit boeken
  en van het internet.
  Aan de workshops vind ik prettig dat ik er geen oordeel aan de kunstwerken hoef te verbinden. Naar mijn idee kijk ik dan anders naar hun werk. Zonder oordeel kan ik beter onderzoeken en waarnemen.
  De workshops moedigen mij aan om te experimenteren.
  De dag workshop Etel Adnan bij Tamar Rozenblat heb ik als zeer fijn ervaren. Van jou heb ik al veel workshops gevolgd en ervaar die, zoals altijd, als inspiratie.

 • #43

  Marika (maandag, 13 februari 2023 20:32)

  Eva en ik hebben een hele leuke dag gehad, een heel rustgevende workshop. De sfeer was zeer prettig. En weer nieuwe ideeën en tips om mee aan de slag te gaan. Kortom voor ons een zeer geslaagde dag.

 • #42

  Jilles (zondag, 12 februari 2023 10:52)

  We hebben een ontzettend leuke zaterdag gehad! Dank voor de cursus; heeft ons wakker geschud om vaker eens wat te schilderen:) Aan iedereen van harte aan te bevelen!

 • #41

  Sandra Alberts (maandag, 09 januari 2023 15:00)

  Jaren niet meer getekend. Terwijl het zo ontspannend was. Op de middelbare school kreeg ik te horen dat het echt nog wel ergens op lijkt. Dus tijd om mezelf een kado te doen, een basiscursus Tekenen. Absolute aanrader. Je leert inderdaad de basis technieken. Vooral met houtskool, maar ook met potlood. Je maakt daadwerkelijk tekeningen, nadat je hebt gekeken hoe vormen getekend kunnen worden en hoe ruimtelijk inzicht werkt, maar ook los leert te laten. Het heeft mij nog meer laten inzien dat dit mijn meditatie is. Niemand hoeft het mooi te vinden, maar wat een heerlijke dag was dit.

 • #40

  Annemarie (maandag, 09 januari 2023 14:32)

  De workshop is een leuke eerste kennismaking met de basisbeginselen. Mirjam creëert een prettige, open sfeer. Ik ben enthousiast geworden om er een vervolg aan te gaan geven.

 • #39

  Andy (dinsdag, 27 december 2022 12:11)

  Mirjam daagt je uit om creatief te zijn, terwijl je weet dat je dat zelf helemaal niet  bent. Maar er komt dan door de goeie tips iets heel leuks uit.
  Als je iets anders wil en een gezellige middag wil hebben, dan moet je naar Mirjam gaan. Dan heb je een leuke, creatieve middag. Iets wat je zelf thuis niet zo snel zou doen.

 • #38

  Jeroen Wolfrat (zondag, 20 november 2022 09:37)

  Erg leuke en inspirerende cursus! MW XL Rousseau door meesterwerk op maat gevolgd op 12 nov. Mirjam stelt je met met korte theorie en een paar techniek oefeningen in staat om je eigen kunstwerk in de stijl van de kunstenaar te maken. Mirjam geeft daar bij op een zeer prettige manier een goede begeleiding waarbij ze je helpt zelf naar oplossingen te zoeken. Echt een aanrader!

 • #37

  fieke (dinsdag, 11 oktober 2022 19:29)

  Heerlijk om even alleen bezig te zijn met schilderen, geïnspireerd door Rothko en Mirjam. Lekker intuïtief . Toch ook een techniek geleerd en gezien hoe de andere deelnemers werkten. Inspirerend en voor herhaling vatbaar. Goede sfeer.

 • #36

  Kris (dinsdag, 06 september 2022 15:59)

  Iedereen kijkt met veel plezier terug op de workshop. Wij hebben zelfportretten gemaakt en mochten elkaars portret aanvullen.
  Er was een sfeer van rust en goede gesprekken maar ook humor. De docent stelt iedereen op haar/zijn gemak. Deze workshop is echt een aanrader: zowel wat betreft de inhoud als de mooie omgeving van het atelier!' (teamworkshop Portretten van het team)

 • #35

  Merel (maandag, 13 juni 2022 16:01)

  De workshop De kleuren van Van Gogh was voor mij ver buiten mijn comfort zone (Van Gogh schilderde dik, ik werk het liefst met waterverf of inkt) . Precies daarom vond ik het een goed idee om hem te volgen. Mirjam maakte ons los met een m.i. briljante oefening. Daarna mochten we aan de hoofdopdracht werken. Die had inhoudelijk een vrije invulling maar was verder strak ingekaderd, zodat we de weg niet kwijtraakten. Mirjam is een uitstekende docent: ze laat je lekker werken, maar let ondertussen scherp op. Precies op twee momenten dat ik in mijn eentje vastgelopen (en afgehaakt) zou zijn, stond ze naast me met advies om iets uit te proberen. Ook moedigde ze ons aan om tijdens het proces elkaars werk te bespreken, wat mooie inzichten opleverde. Ik heb heel veel geleerd in een paar uur. En dingen gedaan die ik in mijn eentje nooit bedacht of uitgeprobeerd zou hebben.

 • #34

  Hilma (donderdag, 09 juni 2022 11:58)

  De Basiscursus was intensief, véél geleerd, veel gedaan ! Heel leuk. Ik heb het maar over mee heen laten komen, dat werkt het beste voor mij.
  Lunch was heerlijk, de sfeer ook, evenals je aandachtige begeleiding.. voor mezelf een geslaagde dag.

 • #33

  Renettha (dinsdag, 24 mei 2022 18:11)

  Mirjam, bedankt voor de fijne workshop Monet, ik ervaar jou workshops als erg prettig. Je manier stimuleert mij om te durven proberen, en het smaakt naar meer. Dank je wel!

 • #32

  Jorike (maandag, 23 mei 2022 13:49)

  Ik heb genoten van de workshop Monet. Fijn om te starten met wat theorie en uitleg over Monets werk. Daarna snel zelf aan de slag met houtskool en daarna verf. Heerlijk ook dat het mogelijk was om met een schildersezel naar buiten te gaan. Dank voor de fijne workshop!

 • #31

  Tineke Ketelaar (maandag, 16 mei 2022 22:26)

  Beste Mirjam,
  Opnieuw genoten, veel geleerd en geïnspireerd geraakt tijdens de workshop, deze keer Monet, bij Meesterwerk op Maat. Onder jouw deskundige leiding
  heb ik, met veel genoegen, een mooi schilderij a la Monet gemaakt.
  Vriendelijke groet en hopelijk tot een volgende keer, Tineke Ketelaar

 • #30

  Anke (maandag, 16 mei 2022 19:38)

  De workshop was voor mij een 'oogopener': hoe kijk ik en wat zie ik. Hoe dit vervolgens tot uiting te brengen op het doek was lastiger. Je aanwijzingen en de manier waarop je deze gaf waren erg prettig en professioneel.

 • #29

  Titia (maandag, 16 mei 2022 14:44)

  Ik heb weer genoten afgelopen zaterdag en ben zoals altijd onder de indruk van je didactiek. Ik vind de techniek van Monet ongelofelijk interessant maar ook heel erg moeilijk. Ik kom niet verder dan gekleurde veegjes, maar ga dapper verder oefenen om meer vormen te maken.

 • #28

  Iet (maandag, 16 mei 2022 12:47)

  Voor mij was deze dag een spannende zoektocht om te ervaren
  hoe dicht ik Monet zou kunnen benaderen.
  Fijn ook om buiten te zoeken naar een onderwerp.
  Dank je wel Mirjam!

 • #27

  Harmen (donderdag, 07 april 2022 08:37)

  Eva en ik hebben allebei erg genoten van de workshop! We hebben het er nog regelmatig over. Het zou me niet verbazen als Eva over een tijdje zelf een ezel koopt en meer gaat schilderen. Het was een leuke dag, gezellige groep en een lekkere lunch.

 • #26

  Heleen (woensdag, 06 april 2022 13:45)

  Ik heb genoten van de workshop.
  Ik vind de indeling van de workshop erg boeiend omdat je naast creatief bezig zijn ook echt een inkijkje krijgt in het werk van de kunstenaar.

 • #25

  Titia (maandag, 04 april 2022 16:49)

  Leuke workshop Klimt. Het combineren van meerdere materialen - ecoline, water en acrylverf - was boeiend. De voorbereidende oefeningen nuttig. Mirjam begeleidt op een prettige, positieve manier.

 • #24

  Annemarie (maandag, 04 april 2022 15:49)

  Afgelopen zaterdag de workshop van Gustav Klimt ervaren. Wat ik fijn vond is de manier van beginnen, met z'n allen een kloddertje verf op het doek en ga het maar vullen. Hierna stapsgewijs ervaren wat het doet als je erna met ecoline, water of inkt erin gaat werken. Eerst even oefenen en daarna pas met het echte werk beginnen. Plezierig om zo te beginnen en je niet apathisch voor een leeg wit doek zit en er vervolgens wat op moet zien te krijgen.
  Tot de volgende keer!

 • #23

  Tessa (donderdag, 24 maart 2022 13:34)

  We hebben zaterdag de 26e februari een leuke, ontspannende dag gehad waarbij we soms ook moesten nadenken. Het doorgronden van de werkwijze van Banksy kostte soms wat denkkracht. Wij vonden het feit dat je niet alles op een presenteerblaadje kreeg, de workshop diepgang geven. Ook de introductie op Banksy in de ochtend vonden we een fijne start van de dag. Het was mooi om met werk naar huis te gaan waarvan we niet hadden bedacht dit te zullen maken. De begeleiding van jullie allebei was erg prettig. We komen graag een keer terug voor een andere workshop.

 • #22

  Heleen (zondag, 16 januari 2022 14:31)

  Vorige week de basis cursus teken gehad en we zijn allemaal helemaal geïnspireerd. Ontzettend leuke cursus, veel geleerd en goed afgestemd op onze wensen en kwaliteiten.

 • #21

  Ursula (woensdag, 22 december 2021 11:18)

  Voor mij was de Cursus Met Schoonhoven perfect. De opdracht om naar één kunstenaar te kijken gaf mij heel veel rust.
  Daardoor kom je tot de kunstenaar en zijn kunstwerken. De verschillende materialen, constructies en patronen, ritme en herhaling. Door de opdrachten van de 5 lessen, kon je stap voor stap tot een goed resultaat komen.

 • #20

  Herman de Grood (dinsdag, 21 december 2021 21:18)

  Ik heb ontzettend genoten van het enthousiasme bij deze cursus van de deelnemers en Mirjam. Veel geleerd over
  Jan Schoonhoven, over zijn manier van denken en werken. En uiteindelijk iets moois gemaakt in de trend van Schoonhoven


 • #19

  Elly Van Tol (woensdag, 15 december 2021 13:00)

  We hebben met houtskool gewerkt, maar vandaaruit zijn we met olieverf aan de slag gegaan. De techniek van het werken met olieverf hoe gebruik je het, hoe prepareren je je doek, hoe maak je je kwasten schoon. Het werken met nat in nat, maar ook juist een week verder weer doorgaan. Kortom veel geleerd, en nu zelf ook thuis ermee aan de slag.

 • #18

  Annejet (dinsdag, 23 november 2021 05:28)

  Samen hebben wij een middag duo painting gedaan bij meesterwerk op maat! Het was een gezellige middag en leuk om samen met een painting bezig te zijn :-)
  Terwijl je aan het schilderen bent krijg je een lekker sapje en lunch aangeboden!
  Alles bij elkaar maakte het een top middag. Zowel creatief als echt gezellig

 • #17

  Hiltje (maandag, 01 november 2021 09:22)

  Ik volgde een workshop over Rothko en had een leuke dag en ook nog eens een resultaat waar ik best blij mee ben.
  De aanpak van de workshop vond ik prettig: een korte uitleg over de schilder en zijn techniek en daarna vooral zelf aan de slag. De schilderervaring van de aanwezigen was divers en volgens mij kon iedereen vanuit zijn eigen niveau aan de slag. Ikzelf ben een beginner.
  Wat me aansprak was dat we na de eerste ronde gezamenlijk elkaars werk bekeken en onze indrukken en ideeën voor het vervolg gaven. Met nadrukkelijk de insteek dat je zelf bepaalt wat je wel of niet meeneemt van elkaars feedback. En daarnaast vond ik het ook fijn dat we, als we dat wilden, van Mirjam ook tips kregen over de techniek om een bepaald doel te bereiken. En aan het einde van de workshop bekeken we ook weer elkaars eindresultaat. Leuk om te zien hoe iedereen op zijn eigen wijze aan de slag was gegaan.
  De workshopruimte en de lunch vond ik overigens ook helemaal goed!

 • #16

  Giny (vrijdag, 22 oktober 2021 20:02)

  Voor de cursus had ik wel iets aan aquarel gedaan, maar de cursus heeft me geleerd, hoeveel mogelijkheden deze techniek biedt. De aquarellen van Turner en Cézanne waren voor mij inspirerend, met een hoge moeilijkheidsgraad maar jij hebt me geholpen om de uitdaging aan te gaan. De opdrachten waren origineel en erg leerzaam. Na elke les kwam ik weer extra gemotiveerd thuis, en had eigenlijk zin om de hele nacht door te werken!

 • #15

  Marieke (donderdag, 21 oktober 2021 12:47)

  Een leuke cursus waarin het experimenteren met aquarel (met andere materialen) centraal stond. Bij het experimenteren werd steeds gekeken naar werken van grote meesters. Dat vond ik echt een meerwaarde van de cursus. Het waren voor mij leuke en ontspannende avonden in een drukke periode (thuis en op mijn werk). Ik ben weer geïnspireerd en probeer er meer tijd voor vrij te maken! (Meegedaan met Meesters & Technieken; inkt &aquarel)

 • #14

  Marja Broers (dinsdag, 05 oktober 2021 16:23)

  Wat een ontzettend leuke inspirerende middag! Wat een gaaf idee! We hebben allemaal iets moois gecreëerd!

 • #13

  Myrthe Broers (dinsdag, 05 oktober 2021 14:50)

  Wat een feest was om les te krijgen van Mirjam! Eerst was ze al ontzettend enthousiast in het Mondriaanhuis met allerlei prikkelende vragen. Daarmee was de leuke toon gezet. Daarna in de middag naar haar atelier voor een "eigen" Mondriaan. We kregen uitleg hoe we het aan moesten passen en kwamen toch echt heel erg ver in 1 middag. Wat ontzettend leuk dat je van een foto zo'n abstract schilderij kan maken! Al met al een super bedrijfsuitje die voor iedereen toegankelijk was!

 • #12

  inge (dinsdag, 14 september 2021 14:39)

  Zaterdag de basiscursus schilderen gedaan. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Echt de basis die je moet weten, wanneer je wilt gaan schilderen, zoals de opzet, welke kwast en penselen en, heel belangrijk, het mengen van kleuren. We konden er geen genoeg van krijgen... Wel jammer dat ik te laat was voor de basis tekenen... misschien volgend jaar?

  Mirjam, dankjewel!!
  Ik heb van de cursus genoten en een hoop geleerd en kom graag nog een keer voor een volgende workshop of cursus.

 • #11

  Ria (maandag, 13 september 2021 21:37)

  Ik heb de basiscursussen erg leuk en leerzaam gevonden. De rust waarmee je alles doet en de omgeving, waarin we verbleven vond ik heerlijk. Ik ga zeker thuis nog verder met een en ander.
  Ik kom ook vast nog een keer een workshop doen.

 • #10

  Michael Kornmann (donderdag, 20 december 2018 21:30)

  Ik heb nu al een aantal cursussen en workshops gevolgd bij Mirjam. Het waren hele leuke en leerzame lessen! Ben door de lessen anders gaan kijken naar kunst. Mirjam begeleid je heel goed met het maken van je eigen kunstwerk, waarbij ze je vooral stimuleert op je eigen intuïtieve en creatieve gedachten.

  Heel erg bedankt Mirjam!
  Ik kom zeker nog een cursus/workshop volgen.

 • #9

  elly van tol (zondag, 16 september 2018 21:55)

  Gisteren een dag bezig geweest met William Turner, schilderen met gevoel en emotie, veel tips en trucks gekregen, waardoor ik meer uit mezelf kon halen, en een mooi resultaat heb gemaakt. Inspirerend, en voor iedereen goed te doen, een fijne ontvangst, en hulp waar nodig, en met respect voor elkaar! Super......dus meteen volgende week weer een cursus geboekt!

 • #8

  Hedi (donderdag, 13 september 2018 11:16)

  Onlangs heb ik de basiscursus tekenen en schilderen gevolgd en het smaakte naar meer. Ik kreeg te maken met allerlei materialen, technieken, verhoudingen waarover uitleg werd gegeven en mee geoefend kon worden. Het tekenen met houtskool vond ik echt heel gaaf. Toen een lekkere lunch genuttigd en 's middags weer door met het schildersvak. Alleen dat mengen van kleuren is al een vak apart zeg! We mochten ons nog even wagen aan een meesterwerk wat natuurlijk erg spannend was, maar het resultaat viel niet tegen.
  De dag vloog om en zo blijkt maar weer: "time flies when you're having fun"

  Bedankt Mirjam!

 • #7

  Wanda Veltkamp (maandag, 23 juli 2018 10:55)

  Ik vond het een heel fijne workshop met prima begeleiding door Mirjam.
  De nieuwe techniek heeft me geinspireerd en ik zal dat zeker in mijn schilderijen gaan toepassen en verder uitwerken.
  Ik ben benieuwd naar de andere workshops, dus kom ik misschien nogmaals.
  Mirjam, bedankt voor de leuke dag.

Kijk de kunst af en schilder!

Je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen