Bedrijfsuitje: Workshops voor teams

Inmiddels hebben diverse bedrijven meegedaan aan een team of bedrijfsuitje waaronder de Gemeente Amersfoort team Ruimtelijke Ontwikkeling en Gemeente Amersfoort gemeenteraadsleden, Zen.nl uit Amersfoort, Basisschool uit Hilversum, bedrijfsonderdeel van de Rabobank, NeBuTransport.

 

Teamworkshops

Wil je met je team iets doen? Benieuwd hoe jullie met elkaar omgaan in een andere situatie, of gewoon ontspannen in een andere setting?

Meesterwerken op Maat heeft drie workshops voor teams.

 

1 )De workshop Een gezamenlijk meesterwerk maken heeft als leidraad het weergeven van een meesterwerk uit de schilderkunst. Maar wel op een manier die haalbaar is. Dit kan leiden tot een schilderij wat daadwerkelijk meegenomen en opgehangen gaat worden.  De uitdaging zal zijn om het meesterwerk zo goed mogelijk weer te geven. Welke mogelijkheden zijn er in jullie team om het meesterwerk weer te geven? Hoe pak je dit slim aan? Wanneer is het resultaat goed genoeg?

 

2) De workshop Portretten van het team gebruikt het idee van Picasso en andere kubisten, dat je vanuit verschillende perspectieven toch één beeld (portret in dit geval) kan weergeven. Dat maakt het beeld ook veel interessanter. De workshop met portretten is persoonlijk doordat elk teamlid een portret zal gaan schilderen van zichzelf. Maar ook andere teamleden zullen het portret aanvullen, veranderen, beïnvloeden. Sta je open voor wat de ander wil toevoegen aan jouw portret? Wat weet jij toe te voegen aan andermans portret?

 

3) De workshop Maak je eigen compositie met Mondriaan laat elk teamlid op zijn eigen unieke manier een foto of andere afbeelding abstraheren. Het team krijgt deze kunst uitgelegd en gaat daarna zelf aan de slag. In deze workshop zie je hoe ieder dat op zijn eigen unieke manier aanpakt. En als je niet van schilderen houdt of het gevoel hebt niet creatief te zijn, dan heb jij in ieder geval je lef laten zien!

 

Locatie: atelier op de Daam Fockemalaan 22 in Amersfoort.

Op locatie kan ook, dan worden buiten Amersfoort reiskosten in rekening gebracht.

Ontmoet je team!

"Alles wordt uitgedrukt door middel van een relatie. Kleur kan alleen bestaan door andere kleuren, dimensies door andere dimensies, positie door andere posities die ertegen zijn. Dat is waarom ik relatie als het belangrijkste beschouw." 

Piet Mondriaan


Een gezamenlijk meesterwerk maken

Een gezamenlijk meesterwerk door een team van Gemeente Amersfoort
Een gezamenlijk meesterwerk door een team van Gemeente Amersfoort

In deze workshop krijgt elk teamlid een eigen houten tegel van 20x20 cm. De gezamenlijke tegels vormen één kunstwerk. Teamleden moeten afstemmen op de tegels om hen heen. Ter voorbereiding wordt eerst een gezamenlijke tekening gemaakt op alle tegels. Daarna wordt in telkens andere subgroepjes geschilderd op de eigen tegel.

Duur: 3 uur

 

Portretten van het team


In deze workshop krijgt elk teamlid een eigen canvasdoek van 40x60 cm. Na een introductie over Picasso's schilderstijl worden de eerste schetsen van de portretten op het doek gezet. Ieder teamlid maakt een deel van zijn portret. Je hoeft hiervoor niet te kunnen tekenen maar durf is wel belangrijk! Daarna schildert elk teamlid aan zijn doek én twee keer aan een doek van een ander teamlid. 

Duur: 2,5 uur

 

Maak je eigen compositie met Mondriaan


In deze workshop wordt er vanuit een concrete afbeelding een abstract schilderij gemaakt. Het uitgangspunt is een door het team gekozen foto (mag ook meegebracht worden). Elk teamlid gaat deze foto abstraheren en krijgt daarvoor de stappen uitgereikt om tot een 'Mondriaan' te komen. Elk beeld zal uniek zijn en persoonlijk; welke lijnen neem jij waar en hoe harmonieer jij de kleuren tot een voor jou aansprekende compositie? Schilderervaring is niet nodig. 

Leer elkaar kennen in deze workshop met Mondriaan!

Duur: 2,5 uur

 


Aanvragen informatie team-workshops

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.