Bedrijfsuitje: Workshops voor teams

Inmiddels hebben diverse bedrijven meegedaan aan een team of bedrijfsuitje waaronder de Gemeente Amersfoort team Ruimtelijke Ontwikkeling en Gemeente Amersfoort gemeenteraadsleden, Zen.nl uit Amersfoort, Basisschool uit Hilversum, bedrijfsonderdeel van de Rabobank, Alfam, NeBuTransport, Movisie uit Utrecht, Vakgroep Latijn en Grieks, Huisartsenopleiding VUmc en AMC, Ahold-Delhaizze, Huisartsenpraktijk Corlaer Nijkerk, Vereniging Eigen Huis.

 

 

Een aantal reacties:

" Nice and original. Greet activity and location"

" Greet way to work together on something creative"

" Very well structured and beautiful end result"

" Very nice! It is wonderful to see such a collaborative end result!"

" We hebben het als heel supertof ervaren! Het was leerzaam en leuk tegelijk."

" ik heb een middag 'out of the box' gedacht en aan het schilderen gegaan. Iets wat ik nooit heb gedaan of zou doen, maar de middag was fantastisch. Ik heb ontdekt dar ik iets van een talentje heb 😊."

" We konden lekker onszelf zijn en we hebben veel geleerd. ook nog een lekker wijntje op tafel dus we hadden een toffe, gezellige middag."

Teamworkshops

Wil je met je team iets doen? Benieuwd hoe jullie met elkaar omgaan in een andere situatie, of gewoon ontspannen in een andere setting?

Meesterwerken op Maat heeft drie workshops voor teams.

 

1 ) In de workshop Een gezamenlijk schilderij maken gaan jullie als groep één schilderij maken vanuit losse houten tegels.  De uitdaging is het maken van een geheel. Dat betekent dat de tegels onderling op elkaar afgestemd moeten worden.  Welke mogelijkheden zijn er in jullie team om onderling af te stemmen? Natuurlijk ontvangt het team tips om tot een gezamenlijk schilderij te komen. Het effect van een groot en gezamenlijk schilderij is verrassend leuk voor het team; bij elkaar zorgen de tegels voor een geheel en toch kan je je eigen tegel blijven herkennen.

 

2) De workshop Portretten van het team gebruikt het idee van Picasso en andere kubisten, dat je vanuit verschillende perspectieven toch één beeld (portret in dit geval) kan weergeven. Dat maakt het beeld ook veel interessanter. De workshop met portretten is persoonlijk doordat elk teamlid een portret zal gaan schilderen van zichzelf. Maar ook andere teamleden zullen het portret aanvullen, veranderen, beïnvloeden. Sta je open voor wat de ander wil toevoegen aan jouw portret? Wat weet jij toe te voegen aan andermans portret?

 

3) De workshop Maak je eigen compositie met Mondriaan laat elk teamlid op zijn eigen unieke manier een foto of andere afbeelding abstraheren. Het team krijgt deze kunst uitgelegd en gaat daarna zelf aan de slag. In deze workshop zie je hoe ieder dat op zijn eigen unieke manier aanpakt. En als je niet van schilderen houdt of het gevoel hebt niet creatief te zijn, dan heb jij in ieder geval je lef laten zien!

 

Locatie: atelier op de Daam Fockemalaan 22 in Amersfoort.

Op uw locatie kan ook, dan worden buiten Amersfoort reiskosten in rekening gebracht.

 

Daarnaast is het mogelijk om vergaderruimte op het klooster zelf bij te boeken en uw lunch, borrel en diner (diner alleen op vrijdagavond) kan verzorgd worden. Voorzieningen; beamer en WiFi.

Uw workshop kan Engels als voertaal hebben.

It is possible to have the workshops in English. Please contact Mirjam about the possibilities.

 

Een creatieve en culinaire teamdag

Wil je een geheel verzorgde dag voor je team? Dat kan op het Eemklooster in Amersfoort.

 

8.30  Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers in de Serre van het klooster

+

9.00  Vergaderruimte  / open ruimte / eigen invulling in Serre beschikbaar (ochtend tot 12.30 uur)

+

12.30 Lunch bij La Cantina of in het atelier van Meesterwerken op Maat *

+

13.45 Een wandelroute door de kloostertuin (1 km)

+

14.15 Teamworkshop naar keuze bij Meesterwerken op Maat

+

16.45 Borrel bij La Cantina* (alleen mogelijk op vrijdag) of restaurant Novice. **

 

 

Kosten:                  gehele dag / middag:

6 personen:           130 euro p.p. / 100 euro p.p.

6-12 personen:     115 euro p.p. / 85 euro p.p.

13 - 20 personen: 110 euro p.p. / 80 euro p.p. 

 

* Lunch betekent  broodjes en soep of salade en is inclusief één drankje

** Borrel is één drankje en een hapje.  (Meerdere drankjes is op eigen rekening.)

 

Ontmoet je team!

"Alles wordt uitgedrukt door middel van een relatie. Kleur kan alleen bestaan door andere kleuren, dimensies door andere dimensies, positie door andere posities die ertegen zijn. Dat is waarom ik relatie als het belangrijkste beschouw." 

Piet Mondriaan

"Iedereen kijkt met veel plezier terug op de workshop. Wij hebben zelfportretten gemaakt en mochten elkaars portret aanvullen. 
Er was een sfeer van rust en goede gesprekken maar ook humor. De docent stelt iedereen op haar/zijn gemak. Deze workshop is echt een aanrader: zowel wat betreft de inhoud als de mooie omgeving van het atelier!" Reactie van Kris Gielink n.a.v. de workshop Portretten van het team.

Een gezamenlijk schilderij maken

Een gezamenlijk meesterwerk door een team van Gemeente Amersfoort
Een gezamenlijk meesterwerk door een team van Gemeente Amersfoort

In deze workshop krijgt elk teamlid een eigen houten tegel van 20x20 cm. De gezamenlijke tegels vormen één kunstwerk. Teamleden moeten afstemmen op de tegels om hen heen. Ter voorbereiding wordt eerst een gezamenlijke tekening gemaakt op alle tegels. Daarna wordt in telkens andere subgroepjes geschilderd op de eigen tegel.

Duur: 3 uur

 

Gemiddeld kost een teamuitje (inclusief alles) tussen de 45 euro p.p. en de 75 euro p.p.

Heeft u een groep tot 10 personen?

Dan zal een workshop van 2,5 uur ongeveer 65 euro p.p. kosten. In overleg kunnen de kosten hoger of lager worden, afhankelijk van de duur van de workshop en de overige opties die worden geboden.

Portretten van het team


In deze workshop krijgt elk teamlid een eigen canvasdoek van 30x40 cm. Na een introductie over Picasso's schilderstijl worden de eerste schetsen van de portretten op het doek gezet. Ieder teamlid maakt een deel van zijn portret. Je hoeft hiervoor niet te kunnen tekenen maar durf is wel belangrijk! Daarna schildert elk teamlid aan zijn doek én twee keer aan een doek van een ander teamlid. 

Duur: 2,5 uur

 

Extra opties bij de losse teamworkshops:

 

- lunch (9,50 euro p.p)

- glas bubbels/wijn (5 euro p.p.)

- houten omlijsting voor gezamenlijk schilderij (± 75 euro)

 

je eigen compositie maken met Mondriaan


In deze workshop wordt er vanuit een concrete afbeelding een abstract schilderij gemaakt. Het uitgangspunt is een door het team gekozen foto (mag ook meegebracht worden). Elk teamlid gaat deze foto abstraheren en krijgt daarvoor de stappen uitgereikt om tot een 'Mondriaan' te komen. Elk beeld zal uniek zijn en persoonlijk; welke lijnen neem jij waar en hoe harmonieer jij de kleuren tot een voor jou aansprekende compositie? Schilderervaring is niet nodig. 

Leer elkaar kennen in deze workshop met Mondriaan!

Duur: 2,5 uur

 

Gemiddeld kost een teamuitje (inclusief alles) tussen de 45 euro p.p. en de 85 euro p.p.

Heeft u een groep vanaf 10 personen?

Dan zal een workshop van 2 uur ongeveer 55 euro p.p. kosten. 

 In overleg kunnen de kosten hoger of lager worden, afhankelijk van de duur van de workshop en de extra opties die worden gevraagd.


Aanvragen informatie team-workshops

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.