Workshop Meesterwerken XL; Hockney

David Hockney

 

De nog levende Engelse kunstenaar David Hockney is een pop-art kunstenaar die met verschillende (digitale) technieken werkt.

Van Hockney  leer je:

- Mee te gaan in de creatieve flow van het moment

- kleur en effecten toe te passen in je creatieve werk

 

Zaterdag 4 mei 2024

 

10.00 - 15.00

 

Kosten 110 euro (inclusief materialen en lunch)


De workshop

Het thema van de workshop met Hockney is " Creatieve route; maak een boekje".

 Een zelfgemaakt boekje kan een plek zijn voor gedichten, gedachten of een kort verhaal. Het kan ook een draagbaar minimuseum worden voor favoriete tekeningen. Je kunt het ook zien als Art-journaling. In deze workshop maken wij een eenvoudig maar heel persoonlijk boekje van 8 pagina's. Wij gaan uit van een vel papier dat we voorzien van een kleurrijke basislaag. De kleuren nodigen uit om eerste tekeningen of woorden toe te voegen. Met wat simpel vouw- en knipwerk verandert het vel daarna in een boekje. De gemaakte lijnen en kleurvlakken zien er ineens verrassend anders uit. Door meer tekeningen, plaatjes of tekst toe te voegen wordt het boek meer en meer een uniek en dierbaar voorwerp. Wij laten ons inspireren door het kleurrijke werk van popart-kunstenaar David Hockney.

De workshop is inclusief lunch en alle materialen.

     

"De workshop was leuker dan ik dacht! Een boekje maken klonk een beetje simpel en ik wist dan ook niet zo goed hoe jullie dat vorm wilden geven. Ute is een vreselijk leuk mens met veel kennis, geduld en goede tips. Ik heb het ervaren als een creatieve reis; een paar uurtjes offline..heerlijk! Alles kan en alle materialen zijn voorhanden. Eten en drinken was ook prima!"  Elly, deelnemer workshop op 23-09 2023