Workshop Meesterwerken XL

Marc Chagall

Marc Chagall was een Joodse en van oorsprong Russische schilder, die in Parijs zich verder heeft ontwikkeld tot kunstenaar. Zijn stijl is dromerig, mogelijk doordat zijn onderwerpen vaak zweven en verhalen vertellen die we niet altijd direct kunnen thuis brengen. Hij schilderde (bijbelse) verhalen en had terugkerende onderwerpen in zijn schilderijen zoals de geit, het paard en de vogel. Overigens was hij ook tekenaar, etser en maakte litho's. Chagall heeft zijn persoonlijke achtergrond en herinneringen gebruikt om tekeningen en schilderijen te maken.

 

Van Chagall leer je:

- zacht te schilderen en sfeerbepalende kleuren te kiezen

- met pastelkrijt en inkt te werken

- een verhaal te zien in een schilderij 

'De equestrienne' 

1931

Afmetingen 80,8 x 100 cm

 

'Mounting of the Ebony horse'

1948

Afmetingen 28 cm x 37 cm


 

 

De workshop staat gepland voor zaterdag 8 mei 2021

 

kosten: 95 euro.

Inclusief materialen en lunch

De workshop

Deze workshop bestaat uit het maken van een boekvorm met tekeningen aan de hand van de inspiratie van Marc Chagall.

We gebruiken het thema 'verhalen' die terug te vinden is in het werk van Chagall.

De dag begint met een toelichting op het werk van Chagall en zijn visie op wat hij maakte. Hij heeft zijn persoonlijke achtergrond en herinneringen gebruikt om tekeningen en schilderijen te maken.

 

Na de inleiding krijg je technieken gedemonstreerd en krijg je ontwerpen te zien van verschillende boekjes, Daarna ga je zelf aan de slag. Je gebruikt de inspiratie van Chagall én je eigen ideeën om tot een beeldverhaal te komen.

 

Na de lunch heb je tijd om je tekeningen verder te voltooien. In de middag zorgen we ook dat de tekeningen af zijn en mee naar huis kunnen in boekvorm.