Creativiteit en eigen kunst maken; Art-Up!

Art-up!

Art-Up! is een cursus die je helpt om je creativiteit vorm te geven. Je leert vrij te werken vanuit je creativiteit. Daarmee wordt de start van eigen kunst maken in gang gezet; de start-up van jouw kunst! In de verschillende cursussen van Art-Up! ga je aan de slag met het maken van jouw eigen kunst. Je wilt zelf vormgeven en op gang gebracht worden in de beeldende vormgeving? Doe dan mee!  

" Vrijheid en toch richtinggevend in één cursus". (Maartje)

Art-Up! 1

In 15 lessen leer je vaardigheden die bij het maken van kunst passen. Je leert jezelf op gang te brengen, inspiratie te herkennen en onderzoek te doen in het materiaal. Vooral DOEN en ervaren staat centraal, naast het bekijken van je creatieve uitingen. Deze combinatie helpt je te zien wat jou inspireert en waardoor jij kunt vormgeven.  

 

Het verschil met Art-Up! 2 is dat je in deze lessen actief meegenomen wordt om op onderzoek uit te gaan naar veel verschillende manieren van omgaan met materiaal, techniek en het vinden van jouw visie en kijk op kunst. Je hebt 5 directieve lessen (over de cursusperiode verspreid) en 10 lessen waarin je verder ingaat op wat je aan het ontwikkelen bent. Met andere woorden: Speels, met opdrachten en vrije ruimte.

"ik wilde meer met beeldend werk bezig zijn, op een meer gestructureerde manier. Ik hoopte door deze cursus meer moed en zelfvertrouwen te krijgen om stappen te zetten in het creatieve proces." (Ilja)

Art-Up! 2

In 10 lessen leer je thema's verder uit te diepen met materiaal zoals verf, krijt, karton etc.. Je onderzoekt in deze lessen hoe je sterker kunt worden in je eigen beeldtaal. Je oefent met compositie, kleurgebruik, grootte, maar ook blijf je langere tijd bezig met het materiaal waarmee je wilt kunnen werken. Het verschil met Art-Up! 1 is dat je hier niet actief wordt meegenomen in 'andere manieren van doen' maar dat je zelf het voortouw hebt in wat je maakt en doet. De docent staat naast je en geeft je feedback en helpt je bij je vragen. Met andere woorden: Vrije ruimte en persoonlijke feedback op jouw vaardigheden in de kunst.

 

 "Na al deze lessen ben ik thuis verder gegaan met het maken van kleine 3-D objecten, gewoon, omdat ik het zo heerlijk vind om te doen. Kleine kunstwerkjes die iets zeggen over mij" (Marlanda)

 

kenmerken van Art-Up!

Ambacht           ∆∆∆∆

Beschouwing  ∆∆∆∆∆

Creativiteit      ∆∆∆∆∆

Instapniveau  ∆

  • Voor de cursist die verder wil met 'kunst maken'.
  • Voor de cursist die het leuk vindt om zijn/haar creativiteit verder te ontwikkelen.
  • Voor de cursist die zelfstandig wil blijven vormgeven en af en toe input wil.
  • Groepsgrootte: maximaal 8 cursisten, minimaal 4 cursisten.

"Mirjam laat je echt zelf ontdekken wat er binnen in jou zit, waar jij waarde aan hecht, wat jou doet warmlopen, welk thema in het leven jou bezig houdt." (Marlanda)

 

 

Art-Up! werkplaats

De Art-Up! werkplaats is een open atelier voor cursisten van Art-Up!, Meesters & Technieken en MW XL workshop. Tijdens de werkplaatstijd kan elke cursist vrij werken met materiaal. Er is geen docent aanwezig, wel een werkplaats-assistent.

De Art-Up! werkplaats is op geplande tijden op zondag 16.00 -20.00

Maak je eigen kunst in een korte creatieve cursus in amersfoort

" Ik leerde door de opdrachten en de motiverende begeleiding van Mirjam om me te focussen op één traject, te onderzoeken en herkennen wat ik aan het doen was en waarom" (Ilja)