Workshop Meesterwerken XL

Pablo Picasso

Picasso tekende als klein jongetje al treffend mensen en de omgeving. Hij heeft zijn hele leven gewijd aan de kunst; in tekenen, schilderen en beeldhouwen. Picasso leverde een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de moderne kunst. Door juist te schilderen vanuit een ander, expressief, perspectief, kon hij veel van zijn eigen ervaringen kwijt. Hij verwerkte bijvoorbeeld persoonlijke thema's in zijn schilderijen.

Ook is hij belangrijk geweest in de ontwikkeling van het Kubisme, waar juist de meerdere perspectieven en het (daarmee) hoekig weergeven van de werkelijkheid tot uitdrukking kwam.

 

Van Picasso leer je:

- in lijnen, vlakken en volume te schilderen

- zowel grof als fijn te schilderen

- goed te kijken

- eigen betekenis te geven aan vormen en kleuren

'De droom'

1932

 

 

'Zittende vrouw met vishoed'

1942

Afmetingen 81,5 x 100cm

 


Deze workshop staat nog niet gepland.

De workshop

Het thema van de workshop is Persoonlijk portret.  Je maakt deze dag een eigen (zelf)portret in de stijl van Picasso. Dat betekent dat je je niet hoeft te houden aan de juiste proporties (mag wel natuurlijk). Je voegt symbolen toe als je wilt, geeft het schilderij kleuren mee die je vindt passen, en maakt zo het portret persoonlijk!

 

Je krijgt in de ochtend creatieve oefeningen om in de stijl van Picasso te werken. Zo cre¨eer  je al materiaal voor je eigen schilderij!

Inclusief lunch, schildermaterialen en schildersdoek.