Basiscursus tekenen & schilderen

Er zijn twee verschillende basiscursussen: voor jongeren en voor volwassenen.

Bij de jongeren duurt een basiscursus 4 lessen van 75 minuten. Echter zijn er ook verschillen in de basiscursussen; tekenen, schilderen en inkt.

Bij de volwassenen zijn de basiscursussen een hele dag. Een hele dag de basis leren van tekenen en een hele dag de basis leren van schilderen. 

voor jongeren van 12 - 15 jaar

Ben je nieuwsgierig of tekenen of schilderen wat voor jou is? Zou je les willen hebben in hoe je een mensen & dieren, maar ook illustraties kunt maken? Verken de mogelijkheden van tekenen en schilderen en doe mee met een 4-delige lessenreeks op dinsdagmiddag. Vind je het leuk? Volg dan alle drie de lessenreeksen. Ze zijn allemaal verschillend van aard. 

eendaagse basiscursus

De basisbeginselen van tekenen en schilderen kun je leren in twee zaterdagen. Deze dagen zijn ook afzonderlijk te boeken. Het kan een opstart zijn voor een vervolgcursus of een leuke dag om te ervaren hoe je kunt leren tekenen en schilderen. Plezier, voldoening en kennis opdoen zijn de ingrediënten van een zaterdagworkshop. Inclusief lunch en de materialen. 

Weekendworkshop Basis Tekenen & Schilderen

Op zaterdag leer je te werken met potlood, houtskool en leer je vooral tekentechnieken. De ochtend bestaat uit het doen van veel tekenoefeningen. Je verbeeldingskracht wordt gestimuleerd, het materiaal wordt verkend en goed kijken wordt geoefend.  In de middag leer je perspectief tekenen. Het klooster is daar een mooi onderwerp voor.

Op zondag leer je te werken met verf en met kleur. Je oefent met verfstreken, verschillende kwasten en met kleur. Je leert overgangen tem aken, kleur te mengen en te gebruiken en de toonwaardes te zien van schilderijen. In de middag maak je een klein schilderijtje aan de hand van wat je geleerd hebt.

Een enorm leuk weekend vol inspiratie, technieken en lekker veel zelf ontdekken en doen!

Inclusief lunch op zaterdag en zondag; 198 euro.

Deze workshop staat niet gepland.

"Zaterdag de basiscursus schilderen gedaan. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Echt de basis die je moet weten, wanneer je wilt gaan schilderen, zoals de opzet, welke kwast en penselen en, heel belangrijk, het mengen van kleuren."