Zomerworkshops 2024


Zaterdag 17 augustus 2024                     door Mirjam

Workshop ‘tegels maken van klei en gips'

 

In deze creatieve en praktische workshop ga je aan de slag met dikke plakken klei en bergen gips om unieke, gestructureerde tegels te maken. Deze workshop is perfect voor iedereen die graag met zijn handen werkt en iets unieks wil creëren voor in huis.

 

Wat je gaat doen:

 

Ochtend: Diepdruk in klei

 

Klei voorbereiden: Begin met het voorbereiden van dikke plakken gelijkmatig uitgerolde klei die als basis dienen voor je gipsafdruk.

 

Diepdruk techniek: Leer de techniek van diepdruk maken in klei, waarbij je gebruik maakt van natuurlijke materialen zoals takken, bladeren, en stenen. Je kunt ook je eigen meegebrachte materialen gebruiken om unieke patronen en texturen te creëren.

 

Texturen en verhaal toevoegen: Gebruik de natuurlijke materialen om structuur, diepte en een verhaal toe te voegen aan je kleitegel.

 

Gips gieten: Nadat je tevreden bent met de textuur en het ontwerp van je kleitegel, giet je er gips overheen. Dit gips neemt de vormen en texturen van de klei over en vormt de basis van je tegel.

 

Werk Laten Drogen: Laat het gegoten gips drogen terwijl je geniet van een welverdiende lunchpauze.

 

De middag; afwerking van de tegels.

 

Kleur Toevoegen: Na de lunch ga je verder met het toevoegen van kleur aan je droge gips tegels. Gebruik verschillende verf- en kleurtechnieken om je tegels verder te personaliseren.

 

Krassen of polijsten; je kunt nog kleine lijntjes krassen in de gips zolang deze nog vers is. Je kunt bepaalde plekken van je tegel ook schuren waardoor het een gladder resultaat krijgt.

 

Praktische Informatie:

waar:

Atelier van Meesterwerken op Maat op het Eemklooster in Amersfoort.

 

wanneer:

Zaterdag 17 augustus

10.00 tot 15.00.

 

Kosten:

110 euro

 

Inclusief lunch en alle benodigde materialen.